Cred că este un subiect foarte important și trebuie să îl explic în detaliu.
Ceea ce fac, fac din plăcere și pasiune. O fac pentru tine dar și pentru mine. Cu fiecare portret pe care îl realizez doresc să cresc, să mă dezvolt. Pentru a putea face asta, am nevoie de poze cât mai clare și detaliate.
Pentru a explica mai bine ce fel de poze am nevoie, voi da exemple de poze așa NU și așa DA. Voi începe cu exemplele de poze pentru portret în creion din seria așa NU pentru că sunt cele mai des trimise poze din păcate.
Pozele descărcate de pe social media (Facebook, Instagram) sau primite/trimise pe messenger sau WhatsApp au o rezoluție scăzută – sunt puțin blurate sau pixelate. Atunci când desenez, măresc poza destul de mult pentru a vedea detaliile. În imagine este un exemplu de cum se vede poza originală la zoom și cum se vede poza descărcată de pe internet.
Nici pozele de la depărtare nu mă ajută. Poate pare clară poza, însă când dau zoom, nu se mai înțelege nimic. Și în niciun caz nu mă ajută o captură de ecran.
Știu că vrei să oferi tabloul cadou și nu vrei să strici surpriza cerând poze originale. Unele poze descărcate de pe internet sau primite pe messenger pot fi bune. Condiția este ca poza să fie făcută de aproape și la lumină bună, de preferat lumină naturală. Sunt unele poze făcute la interior și să fie bune. Depinde de norocul fiecăruia.
Dacă nu există astfel de poze, poate reușești să găsești un complice care să te ajute să faci rost de poze originale. Ar fi păcat să nu oferi un portret în creion de foarte bună calitate.
Pozele făcute în interior și cu lumină slabă sunt un mare nu-nu, fie originale, fie descărcate de pe internet. Nu se văd foarte multe detalii și, mai mult, există foarte multe umbre care nu sunt estetice. Acest tip de poze sunt des întâlnite la petreceri.
Alt tip de poză care nu este ideală este poza peste care s-au aplicat filtre. Rolul filtrelor din aplicațiile de editat este acela de a elimina imperfecțiuni, însă se elimină și umbre esențiale ce scot în evidență anumite trăsături ale persoanei.
Pozele de la depărtare. Nu. Nu ajută cu nimic fie ele descărcate de pe internet sau originale.
Pozele în oglindă deformează silueta sau fața. În plus, apare telefonul în cadru și nu este plăcut să apară în tabloul în creion.
Pozele cu ochelari de soare… well… le refuz din start chiar dacă au mega claritate. De ce? Pentru că vreau să desenez portrete pline de emoție, iar emoția reiese din privirea persoanei.
Ideale sunt pozele cu lumina naturală, dar trebuie ținut minte că lumină naturală nu înseamnă sa ai poza cu soarele în ochi. Pozele la interior sunt bune și ele, însă ai grijă de unde bate lumina. Pot apărea diverse umbre care ar da impresia de ochu de raton (cearcăne) sau că ar fi o mustață unde nu ar trebui să fie 😀 .
Singurele desene în creion ce le fac tip bust sunt cele de maternitate. Ideale sunt pozele făcute de un fotograf, poze originale sau descărcate de pe internet sau primite pe messenger. Dacă nu ai o asemenea poză, apelează la cineva apropiat să te surprindă într-o fotografie din profil sau semiprofil, tu evidențiind burtica cu mâna. Poți privi în camera foto a telefonului sau te poți uita în altă parte. Această poză mi-o trimiți mie.
Cele mai bune poze după care pot realiza portrete în creion de o calitate foarte bună sunt pozele făcute de un fotograf sau pozele făcute cu propriul telefon la lumină bună spre foarte bună.
Foarte important de reținut este că aceste poze doresc să îmi fie trimise pe adresa de email increion.ro[@]gmail.com. Doar acolo le pot verifica calitatea.
Dacă nu te poți hotărî asupra unei singure poze, poți să îmi trimiți mai multe și decidem împreună pe care să o transform într-un cadou de suflet – portret ÎnCreion.
Sper că am reușit să clarific acest subiect. Dacă mai ai întrebări, te rog scrie într-un comentariu sau ne auzim în privat.
Cu drag,